Fillers

Förlorat Volym i ansiktet?

Prova den ultimata Anti-Aging behanlingen för men och kvinnor.

Nu kan vi enkelt fylla ut rynkor, acne-ärr eller läppar med naturligt hyaluron!

När man behandlar sitt ansikte med fillers tillför man fukt i form av hyaluronsyra som skapar extra volym i det önskade området. Därför kan man även behandla djupare rynkor som man ibland kan störa sig på.  HA finns redan naturligt i våra kroppaer men inte föralltid. För att behålla volym och förebygga åldrande har man nu skapar nya dermafillers gjorda på samma hyaluronsyran som i våra kroppar och används nu i nästan alla fillersprodukter.


Fillers i Läppar

Vackra välformade läppar med det där lilla extra! Äntligen blir en dröm värklighet för många!


Att bygga volym eller skapa symmetri med hjälp av fillers i läpparna har idag blivit en helt vanlig, säker och snabb behandling för både men och kvinnor.  Rynkreducering eller klassisk läppförsoring håller ca 12-15 månader.


Behandlingen är anpassat både för men och kvinnor. ( Resultat blir volym i hela ansiktet, bryn lyft, volym i läppar, haka, kindben, käkben. 

Fillersgöteborg

Mandorla StilSPA Nordhemsgatan 67,

413 09 Göteborg 

Det finns 3 olika typer av rynkor


 Den dynamiska rynkan, statiska rynkan och rynkan i form av en fåra.  

En dynamisk rynka bildas när man spänner musklerna som sitter fast i det översta hudlagret. När man spänner muskeln så drar huden ihop sig och formar linjer mellan muskeln.

Dessa muskler bildas ofta mellan ögonbrynen, horisontellt i pannan och vid sidan av ögonen när man skrattar eller kisar.

För att behandla dynamiska rynkor så måste man försvaga muskeln villket man kan göra med kirurgi eller botox.

Den statiska rynkan uppstår när huden saknar elasticitet pga. solskador, rökning, genetik, osund mat eller av konstant dynamiska rynkor. Statiska rynkor är alltid synliga, det spelar ingen roll om man spänner musklerna eller inte. För att behandla dessa rynkor så fungerar fillers, laser eller en kemisk peeling som triggar igång nybildandet av kollagen. 

Den tredje rynkan, formad som en fåra uppstår ofta när underhudens struktur faller och orsakar djupa veck mellan tex. näsa och mun, även kallad naso-labial rynka. Dessa rynkor kan behandlas med ett kirurgiskt ingrepp eller en hudfiller som Revolax. Behandlingen håller mellan 9-20 månader.

3.3ml Volym & Lyft

Kindben,käkben, haka & läppar

Pris: 5 495:-

2.2ml Volym i Kindben & käkben

Pris: 3 695:- 

1.1ml Volym i Läppar eller haka

Pris: 2495:-

VAD ÄR FILLERS?


Med fillers menar man en gelliknande, genomskinlig produkt som innehåller Hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en vätskemolekyl som förenklat beskrivet är kopplat till en kolhydrat som gör att sammansättningen stadgar sig. Vanligaste produkterna på marknanden som innehåller Hyaluronsyra är Restylane och Juvéderm men det finns många fler typer utav filler men dessa två produkter är välkända över hela världen och är de absolut säkraste och mest beprövade och används av de mest erkända och ansvarsfulla behandlarna. Både Restylane och Juvéderm har fillers med olika storlek på Hyaluronsyramolekylen just därför att olika områden kräver olika konsistens för att ge ett bra och naturligt resultat. Jag som medicinsk behandlare rekommenderar den som passar bäst för dig och dina valda områden.


Man kan göra nästan allt med fillers. Fylla ut veck, rynkor, linjer samt skapa en mer definierad käklinje, återskapa volymen i kindbenen eller utforma kindben som man alltid önskat men kanske inte föddes med och som kan vara mycket fördelaktigt i ett ansikte. Man kan tillföra volym generellt i ansiktet för att ge mer energi utåt och uppåt i stället för neråt (mycket går förlorat eller börjar dra sig nedåt när man åldras), korrigera näsan om man har en knöl på näsan eller vill ha en smalar tipp, förstora eller ändra läpparna, skapa en tydligare läppkontur eller ta bort rökrynkor och mjuka upp sura mungipor.
Man kan ta bort linjerna mellan näsan och munnen (nasolabiallinjer), ta bort argrynkan mellan ögonbrynen eller minimera mörka ringar under ögonen och fylla ut skårorna under ögonen, en behandling kallad Tear Trough. Man kan spruta in små mängder fukt under huden så att helheten spänns ut och ger ett yngre och mer vitalt utseende och man kan också lägga in lite volym vid tinningar (där man ofta förlorar underhudsfett när man blir äldre) och till och med få till en liten high light på ögonbrynsänden med fillers.
Jag brukar tänka väldigt konstnärligt och där är "the sky the limit". Allt handlar om en riktigt bra behandlare och ett skarpt öga för det estetiska och vad som blir snyggt på en människa.

VAD ÄR BOTOX?


Botox, Botuliniumtoxin (Clostridium Botulinum) är ett litet protein som injiceras intramuskulärt, det vill säga lokalt i en muskel som man vill paralysera och låta gå i vila under en period. Proteinet blockerar nervernas förmåga att aktivera kroppens muskler, i detta fall ansiktets. Det är ofta den vardagliga kontraktionen i ansiktets muskler runt ögonen och i pannan som orsakar vecken, linjerna och rynkorna som många stör sig på där just för att de får en att se trött, sur, bitter och arg ut.
Botoxresultatet börjar verka/synas ungefär 4-10 dagar efter injektionsdagen. Fullständigt resultat ser man efter cirka tre veckor. Det är ganska vanligt att behöva göra en kostnadsfri komplettering med Botox, framförallt när man som patient är ny och innan man hittat en bra dosinställning för just den individen.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN FILLERS OCH BOTOX?


För att förstå vad man kan göra i ett ansikte, ja då måste man först och främst förstå skillnaden mellan Botox och fillers då många tenderar att blanda ihop dessa vilt skilda ämnen och framförallt, vad som gör vad.
Botox är ett muskelavslappnande protein; du kan inte fylla ut en rynka eller veck med Botox utan Botox kan endast paralysera en muskel som är anledningen till att man har ett veck som är orsakad av just en muskels ständiga kontraktion i ansiktet. De linjer som oftast uppstår i pannan, mellan ögonbrynen och runt ögonen är klassiska rynkor, orsakade av just en muskel där Botox gör underverk.
Med fillers skapar man volym, lägger till, slätar ut, fyller ut eller skapar något man inte har eller återskapar något som försvunnit i ansiktet. Dem flesta linjer i nedre delen av ansiktet (från ögonen och nedåt) framkommer på grund av minskad volym, åldringsprocessen och gravitationslagen och då behövs i stället hjälpen från en filler i olika molekylstorlek för olika resultatinriktade önskemål.
Ibland behövs både Botox och fillers, det är upp till patienten att förmedla vad man önskar och sedan för mig som behandlare att förklara vad man kan uppnå i ett realistiskt resultat.

DIREKTA BIEFFEKTER?


FILLERS

Bieffekten för fillers kan vara att man blir lite blå och svullen första dagarna, eventuellt känns det hårt, ömt och lite knöligt en liten tid efter. Blånaden och svullnaden försvinner av sig självt efter ett par dagar och får man någon knöl kan man massera bort dessa enkelt själv eller gå tillbaka till sin behandlare som hjälper dig.
Man kan hjälpa kroppen att bryta ner blåmärken genom att köpa Hirudoidsalva på Apoteket och stryka på blåmärket ungefär fem gånger per dag. Den krämen får blåmärket att försvinna betydligt snabbare.
Läppar och under ögon (Tear Trough) är båda högriskområden för svullnad och blåmärken när man injicerar filler, man kan nästan räkna med att bli ordentligt svullen, speciellt dagen efter behandlingen när man gör något av dessa områden men redan på dag två-tre ser man förbättringar i läkningsprocessen. Att ta några dagar ledigt eller planera in behandlingen innan en helg kan vara smart.

BOTOX

Bieffekten av Botox kan vara att man känner sig lite tung i pannan första dagarna när det börjar verka, en del upplever en svag spänningshuvudvärk men de flesta känner sig bara skönt avslappnade i ett annat ganska överspänt område. När man lämnar kliniken har man som små diskreta myggbett vid injektionssticket, annars syns inget.
Kontakta din behandlare om du ...
Har du efter en behandling fått värmeökning, feber, har dunkande smärta, känner att ditt allmäntillstånd är påverkat, då måste du kanske få hjälp av antibiotika eller annat nödvändigt då du troligtvis fått en infektion i området och det är viktigt att du kontaktar din klinik. Det är inget farligt eller livshotande men ska behandlas snarast.
Är området vitt utan att få tillbaka färgen/cirkulationen i områden när du masserar, då måste du omedelbart kontakta din klinik. Detta är mycket ovanligt men om det händer måste man omedelbart behandla området så att cirkulationen kommer tillbaka.

Om Revolax HA Filler


Vi använder oss utav Revolax som klassas som den tredje generationens hudfiller, bestående av hyaluronsyra; ett kroppseget icke-animalisk, ej permanent ämne. Den används till att fylla ut fina linjer, djupare veck, samt för ökad volym i t.ex. kinder och läppar. Man kan även göra ett ansiktslyft utan operation eller konvalescens. Revolax finns endast på kliniker.


Förbättra din profil med Revolax HA Filler! 

Om man önskar förstärka sina ansiktsdrag och förstärka sitt hakparti kan man göra det med denna behandling. Med Revolax filler kan vi nu skapa ett tydligare hakparti för den som upplever att de saknar en haka. Genom att tillägga volym i sin haka kan man också se smalare, kvinnligare eller manligare vilken dem flest önskar.


Återbesök inom 30 dagar ingår! 

(På köpet får du ett kostnadsfritt återbesök 20-30 dagar efter behandlingen (för extra perfection, säkerhet & långvarighet                 - Då brukar vi återfukta läpparna med ytterligare 0.1-0.2 ml HA. )


Tappat Volym i ansiktet?

Prova den ultimata Anti-Aging behanlingen för men och kvinnor.


Nu kan vi enkelt fylla ut rynkor, acne-ärr eller läppar med naturligt hyaluron!


När man behandlar sitt ansikte med fillers tillför man fukt i form av hyaluronsyra som skapar extra volym i det önskade området. Därför kan man även behandla djupare rynkor som man ibland kan störa sig på.  HA finns redan naturligt i våra kroppaer men inte föralltid. För att behålla volym och förebygga åldrande har man nu skapar nya dermafillers gjorda på samma hyaluronsyran som i våra kroppar och används nu i nästan alla fillersprodukter.


#Fillers i Läppar

Vackra välformade läppar med det där LILLA extra! Äntligen blir en dröm värklighet för många!


Att bygga volym eller skapa symmetri med hjälp av fillers i läpparna har idag blivit en helt vanlig, säker och snabb behandling för både men och kvinnor.  Rynkreducering eller klassisk läppförsoring håller ca 12-15 månader.


Behandlingen är anpassat både för men och kvinnor. ( Resultat blir volym i hela ansiktet, bryn lyft, volym i läppar, haka, kindben, käkben. Klassisk Fillersbehanling inkl. bedövning med Revolax Deep, Sub Q eller Fine


Om man önskar förstärka sina ansiktsdrag och förstärka sitt hakparti kan man göra det med denna behandling. Med Revolax filler kan vi nu skapa ett tydligare hakparti för den som upplever att de saknar en haka. Genom att tillägga volym i sin haka kan man också se smalare ut, kvinnligare eller manligare vilken dem flest önskar.

Fillerbehandling: 1,1 ml Revolax VOLYM i Läppar, haka, djupa rynkor. nkl. 1.1 ml Revolax Hafiller:


    Pris 2 495 kr


Fillerbehandling: 0,5 ml Revolax Deep"VOLYM i Läppar: Det lilla EXTRA!              Pris 1 495 krFillerbehandling: 2,2 ml Revolax: Smalare ansikte, skarpare haka, käkben eller. kindben inkl. 2.2 ml Revolax


    Pris 3 695 kr

Höjdpunkter.


Föryngrande på bara några minuter 

Effektiviteten varar  ca 12-15 månader

Leder inte till stela ansiktsuttryck

Säker behandling utan resterande ärr,

Att tänka på innan.
- Ej ha infektion, feber, förkylning i kroppen eller där finne eller Herpes infektion pågår.
- Ej vara gravid eller amma.
- Om man äter Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.
- Man ska inte träna samma kväll.

Att tänka på efter en behandling
- Efter behandlingen kan man uppleva liten ojämnheter i området som brukar försvinna efter en 7-10 dagar.
- Undvik att röra området 6 timmar efter behandlingen samt solning eller extrem kyla.


Behandla av rynkor eller få fylligare läppar med 1,1 ml Naturligt Revolax filler. ( Bryts ner naturligt efter ett år)

Effektiviteten varar ca 12-15 månader
Leder inte till stela ansiktsuttryck
Kort och säker behandling utan resterande ärr,


___________________Förättra din hud & bli av med RYNKORÖvre delen av ansiktet:


Genom att injicera små doser av Botox på dessa områden (mellan ögonbrynen, pannan och runt ögonen) förloras kapaciteten att kontrahera muskeln. De flesta linjer/rynkor i ansiktets övre del uppkommer just av vardagens återkommande muskelsammandragningar och genom att använda Botox paralyseras dessa rörelser på ett mycket naturligt sätt och linjer/rynkor kan med andra ord inte uppkomma för att muskeln ligger i vila. Gör man regelbundet Botoxinjektioner innan det har tillkommit linjer i pannan eller runt ögonen kommer det efter Botoxanvändning heller inte utvecklas några där eller i alla fall försena åldrandet betydligt, just för att man inte ger muskeln kraft vilket i sin tur omöjliggör huden att skapa dessa kontraktionslinjer/rynkor. Väldigt effektivt!
Men Botox ger också ett utomordentligt bra resultat när patienter kommer med redan utvecklade linjer, men då kan det ibland krävas lite filler också för att hjälpa till att mjuka upp veck som redan sitter djupt i pannan. Speciellt vecket mellan ögonbrynen kan hos ett djupt sådant behöva hjälp vid första behandlingen av en kombinationsbehandling av filler och Botox.

Nedre delen av ansiktet: #fillersfacelift


Här skulle man förenklat kunna säga att man oftast använder sig av filler då men generellt behöver stadga upp och ge mer volym, fylla ut linjer och rynkor till det som tyngdkraftslagen, gravitationen har fått att hänga nedåt i ansiktet. Det är också oftast i området under ögonen som man generellt behöver fylla ut, t.ex Nasolabiallinjerna (linjerna från näsan till munnen) Tear Trough (skårorna under ögonen), platthet i mitten av ansiktet som gör att man ser äldre och mindre fräsch ut eller om man vill skapa mer synligt resultat i ett område som man kanske inte fick med sig i sin genetik. T.ex lite mer läppar, mer definierade kindben, mer spetsig haka etc.

KINDBEN #fillerskindben


Att fylla ut kindbenen är en mycket smickrande behandling som gör att ansiktets proportioner blir mer fördelaktiga och kan ändra formen på ett lite rundare eller plattare ansikte till att bli mer sensuellt eller fylligare eller bara få en snyggare look. Små linjer och veck suddas också ut genom att man för in mer volym under huden. Tydliga och höga kindben har under alla år varit ett starkt skönhetsideal och det har blivit en mycket vanlig behandling hos både yngre och äldre patienter.
Det är en mycket enkel och säker behandling som inte tar mer än en halvtimme med lite bedövning och injicering. På kvällen har man lite ont i området runt kindbenen men det har oftast lagt sig till dagen efter. Man kan även känna sig lite svullen under någon dag. Det krävs oftast 1-4ml filler totalt för att få ett önskat resultat. Du och jag kommer överens om vad som skulle passa dig.

MELLAN-ANSIKTE-VOLYM


Så fort vi passerar 30 år, då börjar de flesta märka att man förändras. Mycket är positivt, t.ex att man får lite tydligare drag i ansiktet och de flesta får oftast lite skarpare konturer vilken man inte hade i sin ungdom för att ansiktet bar på mer underhudsfett. Det är oftast så vi kan definiera människor i olika åldrar. En ung människa är rundare, mjukare i ansiktet och har en naturlig lyster genom detta medan åldrande alltid minskar underhudsfettet och får oss att se äldre och lite mer slitna ut.
En mycket vanlig behandling är att återskapa volym i mellanansiktet. Med mellanansiktet menar jag området runt kinderna och under ögonen bredvid näsan. Oftast blir vi platta där och ögonen ser då mer trötta och hängande ut samt att patienter oftast känner sig mindre attraktiva utan att riktigt förstår vad som hänt i ansiktet. Huden är oftast ganska tom och oelastisk och det ger ett fantastiskt naturligt och väldigt positivt resultat för helheten att återskapa volymen där.
En del patienter inkommer för att dem aldrig haft särskilt mycket fett där och då blir det mycket positivt hur ansiktet plötsligt får mer liv och ser mer livfullt ut.

Jag som behandlar väljer med största sannolikhet en filler med lite grövre molekyler så att man kan bygga och ge lite mer volym än en tunnare filler kan. 1-3ml fördelat på ett ansiktes båda sidor är en generell dos beroende på förutsättningar och önskat resultat.
Samma dag kan man se ett litet stickmärke eller två och dagarna efter kan man vara aningen svullen och lite öm.

NÄSA


Att korrigera näsor med filler kan verka ganska otippad, men funkar över förväntan! Med ett konstnärssinne och filler kan man jämna ut näsans profil till perfektion utan att behöva ta till kirurgi. Många patienter tycker också att näsan är för grov och vill få den lite mindre. Det kan verka konstigt att tillföra en filler när man vill ha en näsa mer diskret, men så är inte fallet. Genom att smalna av en näsa genom att forma den kan man faktiskt ge intrycket och utseendet av att näsan är mindre.
Generellt sätt kan man alltid skapa en visuell känsla av att t.ex en potatisnäsa blir smalare och mer "tippig" framme på nästippen med olika fillers. Jag har fått den plattaste näsa att få sig en kvinnlig liten tipp och potatisnäsor till att bli lite mer eleganta i formen genom att bygga en spets på nästippen.
När man injicerar vid näsan kan man känna sig svullen och öm under ett par dagar, blåmärke kan förekomma. 0.5-1ml filler startar man oftast med.

NASOLABIALLINJER - linjer från näsan till munnen #fillersnasolabialveck


Men Nasolabiallinjerna är ett av våra mina patienters mest efterfrågade områden. Det är linjen/vecket/rynkan från näsvingarna till vardera sida av näsan ner till mungiporna. Det är ett av de mest klassiska ålderssymboler, att dessa Nasolabiallinjer är synliga och många förknippar dem med äldre personer coh de gör ofta ett surt intryck. Att mjuka upp dem med filler så att dem försvinner eller syns mindre, ger en markant förbättring på utseendet. Det kan göra så att man ser 5-10år yngre ut, eller om man redan är ung och fått dem tidigt, ja då får man helt enkelt ett "renare" ansikte utan dessa som "stör".
Behandlingen är enkelt och vid en normal behandling krävs mellan 1-2ml filler för att ge resultat. Man blir ordentligt bedövad i området och därför känns det knappt. Man kan vara lite svullen någon dag.
På en kvinna som fått dessa linjer för att kindvolymen hänger över linjerna, rekommenderas oftast en kombinationsbehandling av att först injicera lite mer volym över kindens området för att få energin i ansiktet uppåt och därefter fylla ut linjerna. Det ger ett mycket naturligt, välmående och fint resultat.

TEAR TROUGH - ihåligheter under ögonen #teartrough


Ett av de mest populära områdena att behandla och bland annat där jag har en av mina specialiseringar.
Under ögonen finns hos vissa djupare skåror som lätt gör att man ser trött, sliten, sjuk och gammal ut. Skuggorna i detta område kan också göra att man tenderar att få mörkare skuggpartier under ögonen som är omöjliga att sminka över just för att det är volym som fattas och inget annat. En behandling som oftast gör underverk är Tear Through. Då injiceras volym (filler) i dessa skåror och efter ett par veckor har man en jämn och fin yta som gör att de flesta ser så mycket fräschare, yngre, piggare och friskare ut.
Man ska dock vara medveten om att man kan få blåmärken och bli lite svullen efter, vilket är bra att ta i beräkning med jobb och sociala saker. Jag gör ju allt jag kan för att inte komma åt något kärl men alla kärl syns inte. Jag använder oftast så kallad "mjuk nål" och därför får 85 procent inget blåmärke alls men kan vara lite svullna några dagar.
Resultatet blir otroligt fint, en av de mest populära behandlingarna för patienten går från att se trött och sliten ut till ung, pigg och glad! 1-2ml filler är vanligt.
Ibland uppstår en lokal svullnad där man injicerat fillern vid Tear Trough behandlingen, det sker oftare här än på andra ställen i ansiktet och det beror på att sårvätskan trivs väldigt bra i kombination med Hyaluronsyran och vid dessa tillfällen kan man behöva lite hjälp lokalt av Kortison eller dylikt för att bli av med detta. Metabolismen under ögonen är väldigt långsam, så läkningen till hundra procentigt resultat kan ibland ta tid, men det är också därför fillern/resultatet är kvar betydligt längre under ögonen än på många andra ställen i ansiktet. Man måste som patient ha lite tålamod och kontakta mig om en liten lokal svullnad skulle behöva lite hjälp på traven för att minimeras.


LÄPPAR #fillersläppar


De flesta önskar lite mer volym eller fyllnad i sina läppar. Att ha mjuka läppar i fin form har under alla årtionden stått för kvinnlighet och sensualism.
Jag har under flera år behandlat omåttliga mängder läppar och för några år sedan ville alla unga tjejer ha mer läppar och ett plut som tydligt visade att man fyllt läpparna. Det är idag vår största missuppfattning, alla alla typer av läppinjektioner ger ett onaturligt resultat och patienter kommer tveksamt in på en läppkonsultation och vill inte ha en anknäbb.
Men faktum är att de flesta läppförstoringar/läppförändringar jag gör inte syns alls. Just för att det ser så naturligt ut. Oavsett om man vill ha mer plut, forma om läppen, få fram mer av överläppens sidor, ändra balansen mellan över och underläpp så kan man få stort resultat, men ändå få till resultatet så att de flesta tror att det är medfött.
Unga kvinnor kommer fortfarande in och vill få mer plut, veckla ut sidorna för att se mer av det läppröda och det är enkelt gjort och blir oerhört fint. Kvinnor 35år och uppåt önskar oftast aningen mer generell volym men på ett mycket naturligt sätt. De vill också få mer fukt till läppen så att den ser lite mjukare ut medan kvinnor från 45 år och uppåt inte önskar plut all utan snarare vill få tillbaka lite mer ungdomlighet i läppen och kanske fylla lite svag kontur så att läppstiftet sitter bättre och så att munnen inte ser så snipig ut. Vad det än är man önskar, kan vi oftast hjälpa till.
Läppar gör så mycket för helhetsintrycket och bara genom att injicera lite mer volym så upplevs oftast kindbenen som mer framträdande och ögonen syns mer och man upplevs lite finare. Det är en ögonblicklig boost för utseendet och blir väldigt fint och naturligt.
Jag bedövar ordentligt vid en läppförstoring då munnen alltid är känslig. Läppar är ett högriskområde för både svullnad och blåmärken och dagen efter och samma dag är man oftast inte sitt snyggaste jag. Man kan känna ömhet i läppen några dagar efter och den kan även kännas hård. 1-1.5ml filler behövs generellt för att få önskat resultat men man kan starta med mindre. Dock bryts en mindre mängd ner betydligt fortare.

Vass nål
Används i de flesta fall och ofta om man redan gjort läppinjektioner tidigare med filler. Resultatet blir perfekt och man kan ändra en läpp och ändra form lättare med en vass nål. Men man får nästan alltid blåmärken och är ordentligt svullen dagen efter. Svullnaden och blåmärkena håller i sig så länge som din kropp bestämmer. Oftast är det som värst första 2-4 dagarna.

Mjuk nål (microcannula)


Används till stor fördel om man vill ha ett mycket naturligt utseende. Det är inte lika lätt att forma om en läpp med en mjuk nål men det passar utmärkt om man önskar exakt samma form som man redan har men bara önskar att det generella utseendet av läppen/läpparna skulle vara lite mer fylligt. Fördelen är att det knappt blir svullet och risken för blåmärken är betydligt mindre. Dock ska sägas att alla läppar inte med fördel behandlas med mjuk nål. Det får vi som experter avgöra och råda.

TINNINGAR #fillerspannan


Tinningarna magras oftast ut när man blir äldre och detta insjunkna utseende gör oftast att man får ett mer åldrande utseende som man kanske inte märker av själv förrän man sett vad det gör för helheten när man fyller ut tinningarna. Små mängder av filler injiceras lokalt och man kan jobba dagen efter då man oftast inte blir svullen eller blå.

VOLYM #fillersansikte


Genom det naturliga åldrandet i ett ansiktet så går underhudsfettet oftast förlorat och går det inte förlorat så hamnar det genom tyngdlagskraften (nedåt) på ett sätt i ansiktet som får oss att se gamla, trötta, slitna och lite vissna ut.
Många kommer och säger att de känner sig underbart glada på insidan men att spegelbilden inte reflekterar hur dem känner sig - och det gör dem ledsna och aningen besvikna. Men med fillers och Botox finns det otroligt mycket man idag kan göra som kräver lite och kort konvalescens. Bara genom att fylla på med avsaknad volym i ett medelålders ansikte och fylla ut och sudda linjer kan man ta bort tio år på bara en timma. (Titta gärna på Full face/Soft lift för att förstå bättre HÄR.) Ett utfyllt ansikte med mjuka och runda former är en synonym med ungdomlighet och även om man som 55 åring inte kan och vill se ut som 25 år igen, kanske det vore trevligt att se ut som en alldeles förträfflig man eller kvinna i den åldern man är eller några år färre.
En enklare metod finns egentligen inte för det är nästintill smärtfritt och går fort att behandla. Eventuella blåmärken och lite svullnad kan uppkomma några dagar efter behandlingen men resultaten är slående.

Mellan-ansikte-volym #fillersgöteborg


Alla tappar volymen i det vi kallar för "mellanansiktet", med andra ord, under ögonen och till sidorna av näsan, där kinderna sitter. Du kan läsa mer om Mellanansiktevolym lite längre upp på denna sida.
Att tillföra lite tjockare filler på olika stället i mellanansiktet ser man mycket fräschare, gladare, snyggare och yngre ut. Jag föredrar att använda en volymaktig filler i detta område och till en generell patient används ungefär 1ml per sida vilket ger ett mycket naturligt och fint resultat men ände en klar förbättring på helhetsintrycket. Till fördel kombineras detta med att fylla ut ihåligheterna under ögonen, en behandling som kallas Tear Trough.

KÄKLINJE #fillerskäkar #käklinje


Men Käklinjen är ett populärt område både bland män och kvinnor. Män önskar en mer definierad kontur vid käken för att få ett "hårdare" och "manligare" utseende. Det ger ett oerhört fint resultat på dem som inte har en markerad käklinje men önskar en. Enligt ett klassiskt vackert utseende så räknas det alltid in att ha en definierad käklinje, synlig i profil. Män ser mer manliga ut och kvinnor får lite tydligare ansiktsdrag vilket oftast uppskattas.
Hos kvinnor handlar det om att få till ett lyft av ansiktet och att skapa en snygg profil och tydliga avgränsade linjer från käke till hals så att inte allt flyter samman.

Man blir oftast aningen svullen ett par dagar efter och kan vara öm och få ett eller något blåmärke. 3-6ml filler behövs oftast på en man för att få till en kraftigare benstomme vid käken. För kvinnor behövs oftast lite mindre.

HAKA #fillershaka


Hakan är en behandling som många kanske inte tänker på. Men att behandla hakan så att näsan och hakan i profil står ut lika mycket, kan göra stor skillnad för balansen i ett ansikte. Det är matematiskt uträknat som ett av de viktigaste målen för att uppnå perfektion i ett ansikte, att näsan inte dominerar en människas profil utan att det finns en vacker symmetri.
Att injicera filler med lite större molekyler, som oftast använder när man behöver göra små förändringar i ett ansiktes konturer, bygger man upp och strukturerar om det som skelettet vanligtvis gör.
Hakområdet kan antingen göras mer spetsigt, eller blir mer maskulint uppbyggt om man som man har ett mer runt utseende från födseln.
Behandlingen käänns knappt och går fort att utföra och man blir aningen blå dagen efter men behöver i de flesta fall inte vara ledig direkt efter.
Lite svullnad dagen efter och att man känner sig lite öm är vanligt, men man kan oftast jobba dagen efter. 1-3ml filler är en generell dos.

RÖKRYNKOR #fillersrökrynkor


Med rökrynkor menas linjerna ovanför munnen, i det som kallas för den vita läppen (området mellan munnen och näsan). Dessa blir med åldern oftast mer tydliga samtidigt som munnen tenderar att bli snipig och det kan vara svårt att måla läpparna då färgen ofta glider ut på huden. Man kallar dem ofta rökrynkor då många rökare ofta har grova linjer i detta område, men även ickerökande män och kvinnor inkommer för att behandla dessa. De uppkommer då den runda muskeln runtom munnen blir starkare med åldern och hela läppen smalnar oftast ut och blir tunnare varav huden då mister sin spänst.
Det vanligaste tillvägagångssättet är att injicera en mycket tunnflytande filler längst hela området för att stadga upp inifrån och även gå direkt på linjerna för att mjukupp och sudda ut dessa. Man kan även injicera Botox för att få muskeln som oftast är överaktiv där, att slappna upp, men filler håller betydligt längre.
Behandlingen känns aningen då allt kring munnen är känsligt, men man blir ordentligt bedövad. Dagen efter kan man vara ordentligt svullen och en del får små stickmärken som läker efter ett par dagar.

MUNGIPOR #fillersmungipor


En av de vanligaste problem som medelålders kvinnor och män vill få hjälp med är sura mungipor. Dem beskriver att de känner sig glada men många uppfattar dem som sura då mungiporna pekar nedåt i stället för uppåt.
Det är viktigt att förstå vad det är som orsakar förändringen och i de flesta fall beror det på att volymen i övre delen av ansiktet har tappat fäste och åkt ner vilket blir en belastning på munnens sidor som då hänger och ser sura ut. I andra fall kan det vara att muskulaturen runt munnen och konturen runt läppen inte är lika markant och då hänger det mer.
För att få bukt på sura mungipor finns två tillvägagångssätt, men oftast behöver man kombinera dem för att få bra resultat. Första tillvägagångssättet är att stadga upp området kring kindbenen med lite mer volym, så som det en gång varit för att minimera tyngden och också få upp energin i ansiktet. Man kombinerar sedan detta med att behandla området nedanför mungipan för att stadga upp även där och så slutligen behandlar man mungipan i sig. Utan att stadga upp vid kinderna och under mungipan är det svårt för mungipan alena att orka lyfta sig. Det blir mycket fint men kräver lite mer behandling än vad en patient oftast förstår.
Dagen efter är man oftast svullen och kan ha något litet blåmärke.

ÖRSNIBBAR #fillersöronsnibbar


Örsnibbar är det jag behandlar mest sällan, men för den som har tunna, hängiga, åldrande örsnibbar utan volym gör det stor skillnad för utseendet. Man injicerar helt enkelt filler lokalt i snibben och får en fin förbättring i fyllighet och ungdomlighet.

ÖGONBRYN #fillersögonbryn


Vill man få upp ögonbrynen är främsta behandlingsmetoden att lura den stora muskeln i pannan och få den att dra upp ögonbrynen genom att man får övriga delar i pannan att slappna av med Botox. Det blir en tydlig förbättring av ögonbrynssvansen som åker upp och hela ögat ser lite piggare ut. Man kan även injicera filler under ögonbrynets yttersta del för att få en skugga där som på vissa kan vara fint. Behandlingen kräver ca: 0.5ml filler, är över på några minuter och gör inte särskilt ont.

HÄNDER #fillershänder #profhilohänder


Många lägger stor vikt vid att hålla ansiktet ungt och fräsch men glömmer helt bort händerna vilket blir mycket avslöjande. En bra behandling för åldrande händer med tydligt minskat elasticitet är att injicera den mest tunnflytande fillern på hands översida vilket ger händerna ett fem till tio års yngre utseende. Oftast behövs en till tre behandlingar innan man uppnått önskat resultat.
Mängd beror på ursprungsutseenedet, ålder och önskat resultat. Man får oftast något litet blåmärke men man kan jobba dagen efter.

ÅLDRANDE ELLER FUKTFATTIG HUD


När man blir äldre, fött barn, gått igenom något stort eller om man stressat mycket kan huden från insidan kännas livlös, oelastisk och trist. Då finns det en fuktbehandling som man tillför under huden för att ge näring underifrån.
Revolax fine är den filler av alla som är mest viskös, det vill säga mest flytande. Den är optimal om man blivit lite äldre eller efter graviditet/amning och känner att huden och ansiktet är slitet och behöver få lite stuns i huden och en mer jämnt fördelad, diskret volym eller om man är väldigt torr och behöver hjälp inifrån med fukt.
Det funkar också ypperligt på små, små fina linjer som behöver hjälp från insidan att stretchas ut. En kvinna i 33-40 års åldern är en klassisk patient och en perfekt kandidat för där har linjerna börjat uppkomma på t.ex kinden och samtidigt känns huden mer oelastisk än för några år sedan. Vital ger mycket fin effekt och man kan göra den vid behov eller i en tregångers kur. Allt beroende på vad man önskar och vad jag som behandlare rekommenderar.
Den injiceras främst hos patienter som börjat känna att huden är tunn och glåmig men även yngre kan få goda effekter av Restylane Vital beroende på vad de söker för och hur de ser ut. En torr och livlös acnehud kan få mer lyster genom att injicera Hyaluronsyra.
Man kan bli lite svullen dagen efter och eventuellt få något litet blåmärke, annars är behandlingen relativt smärtfri och har kort konvalecens.

KINDRYNKOR #fillerskinder


Kindrynkor uppkommer hos de flesta förr eller senare. Med kindrynkor menar man de lodräta linjerna på kindens sidor som uppkommer av att man tappat volym vid kindbenen och i mellanansiktet för att man i kombination med detta ofta sover på sidan. Inte så sällan kan man se i ett ansikte vilken sida patienten oftast sover igenom hela natten på. Den sidan brukar vara med volymfattig och ha mer linjer.
Kindlinjer kan man få bukt med genom att antingen fokusera på linjerna lokalt med en tunnflytande Hyaluronsyra som man injicerar i rynkan, men oftast behöver man kombinera detta med att också hjälpa kindbenen och volymen där att få en litet uppstapling så att huden inte blir för tung för kinden. Ibland räcker det med att göra tre Vital-kurer (den fillern som endast används för att öka elastisitet och fukten under huden).
Man kan bli lite svullen dagen efter och eventuellt få något litet blåmärke, annars är behandlingen relativt smärtfri och har kort konvalecens.


Rynkreducering eller Smalare Ansikte med BOTOX: Ink l. 1 återbesök (Just nu - 500:- Oktober rabatt!)


Botox är ett välbeprövat & i Sverige väldigt populärt muskelavslappnande läkemedel som ger en minskad muskelaktivitet. Med hjälp av botox kan huden slätas ut samt förebygga & bibehålla ett ungdomligare & piggare ansikte.

Full effekt av en botoxbehandling syns efter ca 7-14 dagar. Därefter håller resultatet i ca 3-5 månader. För att bibehålla effekten av ett utvilat & ungdomligt ansikte kan behandlingen upprepas 2-3g om året. Vid regelbunden behandling blir muskeln med tiden svagare vilket gör att effekten av botox bibehålls längre. Skulle botox behandling upphöra, återgår rörelsen helt. Behandlingen inkluderar ett återbesök ca 14 dagar efter första behandlingen som utförs av en specialutbildad sjuksköterska.


Priser för Botox.


1 Område 1995:-  ( Mellan ögonen, Bekymmersrynkan.)
2 Områden 2495:- ( Panna + Mellan ögonen eller smalare ansikte)
3 Områden 3495:- ( Panna + Mellan ögonen + runt ögonen ) 
4 Områden 4495:- (Halsen, pannan, hakan, ögonen


Behandlingsområden

Botox är effektivt för behandling av rynkor som skapas av ansiktsrörelser i vardagen som när vi ler, kisar, rynkar pannan eller mellan ögonbrynen. Botox används även för att behandla spänningshuvudvärk, migrän, tandgnissel eller för att behandla överdriven svettning. De vanligaste behandlingsområden inkluderar:

Bekymmersrynkan mellan ögonbrynen
Kråksparkar runt ögon
Rynkor i pannan
Rynkor runt mun
Mungipor
Migrän/ spänningshuvudvärk
Kraftiga svettningar (ex händer, fötter, hjässa, ljumske, armhåla)
Tandgnissel
Avsmalning av ansiktet ”faceslimming”